Derfor er det viktig å flushe automatgirkassen

«Flush» automatgirkassen og den vil få et langt, godt og fartsfylt liv. Vi har flusheutstyret som trengs for å rense hele automatgirkassen for gammel skitten olje. Vi anbefaler å gjøre dette på 60 000 kjørte kilometer.

Mange er ikke klar over at en automatgirkasse trenger litt mer pleie enn en manuell. – Vi anbefaler å foreta et totalt giroljeskift for hver 60 000 km – det kaller vi å flushe.  Oljeskiftintervallet varierer fra bil til bil, så spør oss gjerne hvilke intervall vi anbefaler for din bil.

En fullverdig service på en automatgirkasse krever spesialutstyr, utstyr som kobles direkte på girsystemet, renser automatkassen og bytter ut all gammel olje. Det er ikke alle verksteder som har dette utstyret. De fleste bare bytter oljen og filteret som ligger i bunnpannen. Hos oss på Akseth Auto får du en fullverdig service med flusheutstyr.

– Filteret i girkassen blir også byttet ved en slik spesialservice. Noen girkasser har innvendig filter som ikke lar seg skifte. Da er det ekstra viktig å holde giroljen ren, slik at filteret ikke tetter seg, sier Vegard.

Dette er flushing av automatgirkassen

Ved flushing spyler vi hele automatgirkassen sitt system med ny og ren olje. Da får vi ut 95% av all gammel olje og partikler som befinner seg i automatgirkassen. Samtidig rengjør vi bunnpannen, magneter, skifter bunnpannepakning og oljefilter dersom girkassen er utstyrt med dette.

Temperatur-svingninger kan gi kondens

Det er spesielt temperatursvingningene som reduserer levetiden. En automatgirkasse genererer mer varme enn en manuell girkasse. Dermed belastes oljen hardere. Temperaturen i automatgiroljen svinger fra kald til varm og til kald igjen, gang på gang. Om vinteren øker kondensnivået og oljen kan bli utvannet. Utvannet og uren olje kan skade de elektroniske komponentene i girkassen, blant annet styreenheten. Det er derfor vi anbefaler vi å «flushe girkassen» for hver 60 000 kjørte kilometer. Da renses girkassen og all oljen i girsystemer byttes.

Det holder altså ikke å bare tappe bunnpannen og fylle på ny olje. Hele to tredjedeler av den gamle oljen ligger fortsatt igjen i det omfattende automatgirsystemet er.

Det kan bli kostbart om du ikke tar skikkelig vare på automatgirkassen. Med en god spesialtilpasset service på anbefalt intervall vil automatgirkassen leve et langt, godt og fartsfylt liv.

Må service og «flushing» på girkassen bestilles spesielt, og hva vil en slik spesialservice koste?

Flushing på girkasse må bestilles spesielt og koster fra kr 3.800,- avhengig av oljletype, mengde og om girkassen har filter som kan skiftes. – Vi anbefaler ofte våre kunder om å ta en slik spesialservice på girkassen når vi ser på bilens historikk og kilometerstand at en slik spesialservice nærmer seg.